Intel, Arm yatırımcısı olarak Apple, Alphabet ve Samsung’a katıldı

Bu hamle, Softbank’ın Arm’ı halka arz için hazırladığı dönemde geldi ve her biri 47 ila 51 dolar arasında değişen 95,5 milyon hisse sunmayı planlıyor. Şirketin değeri 52 milyar dolar.

Esas itibarıyla rakibine yatırım yapmak Intel’in, Arm’ın şu anda ürettiği kadar verimli olmayan x86 yongalarının ötesine geçmesine olanak tanıyacak. Intel Foundry Services Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Stuart Pann, yatırımı Goldman Sachs Communacopia & Technology Konferans Görüşmesi sırasında doğruladı. Pann, “TSMC’nin yonga levhalarının yüzde 80’inde ARM işlemci var” dedi.

Intel, Arm yatırımcısı olarak Apple, Alphabet ve Samsung’a katıldı

“Kuruluşumuzun, yani IFS organizasyonunun ARM’i bu seviyede benimsemesi, ARM’e yatırım yapması, ARM ile ortaklıklar yapması size bu işte oynama konusunda kesinlikle ciddi olduğumuzun bir işaretini vermeli çünkü eğer çalışmıyorsanız ARM ile dökümhane tedarikçisi olamazsınız.” Bir “çıpa yatırımcısı” olarak Intel, Arm’ın daha sonra gelişen sözleşmeli fabrika planları aracılığıyla üretebileceği gelecekteki çip tasarımı fikri mülkiyetine daha iyi erişime sahip olacak.

Intel’in Arm’a yatırım yapma kararı, çip üretim endüstrisinde muazzam bir büyümenin (ve büyümeye yönelik teşviklerin) olduğu bir dönemde geldi. Bu yılın başlarında Biden yönetimi, şirketlerin yarı iletken üretimine ayrılmış 39 milyar dolarlık bir pay alması için finansman başvuruları yayınladı. Daha yakın zamanda Apple, Arm ile olan lisans anlaşmasını 2040 yılına kadar uzattı. iPhone üreticisi, şirketin kurucu destekçilerinden biriydi ve teknolojisini ilk olarak (nihayetinde mahkum olan) Newton’da kullanıyordu ve şimdi ise daha yakın zamanda tüm serisinin omurgası haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x